Saturday, April 7, 2012

Renässansfärgade ägg

Funderade på att ge mig ut på någon av helgens alla konstrundor, men när det till och med snöade  bestämde jag mig för att stanna hemma och rensa i några bokhyllor. Det blev som det brukar, man bläddrar lite här och lite där och kan till slut inte göra sig av med något men får i alla fall dammat av det värsta.Samtidigt som jag camouflerade min slöläsning med bristfälligt städande kom H. med specialleverans av ägg. Underbara, fantastiska ägg ifrån höns som har det på det sättet som man numera nästan bara ser på Carl Larsson målningar eller i Elsa Beskows barnböcker. Skönt att slippa industriäggen.
Och inte nog med att de är goda - de är vackra också. Renässansfärgade slår det mig när jag fortsätter bläddrandet, städandet menar jag.  Renässans betyder ju pånyttfödelse så vad passar väl egentligen bättre till Påskafton än just renäsansfärgade ägg?

No comments:

Post a Comment