Tuesday, September 20, 2011
Nyponmarmelad
Nyponen glittrar som ädelstenar i morgondagen. Salta vindar lära vara bra för många vild- och vresrosor. Tror att jag ska försöka göra en variant på farmors nyponmarmelad, idag skulle den nog kallas för chutney. Men jag kommer ihåg hur hon serverade den på nybakta scones eller rosenbröd. Misstänker att hon egentligen hade lånat receptet av tant Boel.
Nyponmarmelad
Koka upp och låt sjuda en stund till lagom konsistens. Ta upp vanilj- och kanelstång. Lägg på vackraste burkarna som går att hitta i skåpet.
5 dl rensade nypon
1 pressad citron
1 dl Muscovadosocker, eller farinsocker. Men farinsockret är ju inte längre som det var när jag var barn. Inga klumpar. Totalt sönderprocessat.
2 dl socker
2 gröna eller så omogna äpplen som möjligt. Det är pektinet vi vill åt.
1 vaniljstång
1 kanelstång
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment